کلاهبرداری والکس (Wallex) ⚠️ آیا صرافی والکس معتبر است؟

کلاهبرداری والکس در سال ۱۴۰۲ بسیار مورد توجه قرار گرفت. پس از آن که در سال ۱۴۰۰ خبر هک شدن این سایت توسط مدیران صرافی رد شد، حال دوباره نگرانی هایی پیرامون کلاهبردار بودن این صرافی شکل گرفته است. با ما همراه باشید تا صمن معرفی و بررسی تاریخچه و سابقه صرافی والکس به شما بگوییم که این صرافی چه میزان اعتبار دارد.

کلاهبرداری والکس
کلاهبرداری والکس

 

معرفی صرافی والکس

صرافی والکس متعلق به جمعی از دانشجویان دانشگاه شریف و تهران است. این صرافی را دانشجویان خوش ذوق این دو دانشگاه در سال ۱۳۹۷ تاسیس کردند. این دانشجویان پس از مشاهده مشکلات مردم برای دسترسی به بازار های بین المللی، کلاهبرداری های متعدد در حوزه ارز دیجیتال و تقسیم سود های ناعادلانه در این بازار تصمیم گرفتند تا این پلتفرم معاملاتی امن و حرفه ای را برای کاربران ایرانی بسازند. با توجه به این که موضوع کلاهبرداری والکس برای برخی از مخاطبان جای سوال بوده است، در ادامه به بررسی تاریخچه و سابقه فعالیت والکس می پردازیم.

 

تاریخچه و سابقه فعالیت والکس (Wallex)

صرافی والکس با شروع فعالیت خود در سال ۱۳۹۷ چشم های کاربران زیادی را به خود جلب کرد. این صرافی با امکانات بی نظیر مانند ربات معامله گر، معاملات تعهدی و معامله با حد سود و ضرر به راحتی توانست تا گوی سبقت را از رقبای خود بدزدد و با بیش از ۴۱۵ هزار کاربر فعال جایگاه خوبی میان دیگر صرافی ها برای خود دست و پا کند.

سابقه فعالیت والکس
سابقه فعالیت والکس

 

بررسی شایعات کلاهبرداری والکس

اوایل سال ۱۴۰۲ بود که شایعاتی مبنی بر کلاهبرداری والکس در فضای مجازی به گوش رسید. برخی از کاربران این مجموعه گزارش دادند که تسویه ها به موقع انجام نمی شود؛ اما به دلیل تعداد کم و تصادفی بودن اتفاق زیاد به این موضوع پرداخته نشد.

بعد از گذشت مدت کوتاهی، تعداد شاکیان و قربانیان این اتفاق رفته رفته زیاد شد و صرافی والکس را مجبور به پاسخگویی کرد. این صرافی اعلام کرد که این مشکل به علت باگ های نرم افزاری رخ داده است و به زودی حل می شود.

به یاد داشته باشید که صرافی والکس نیز مانند تمامی کسب و کار های این حوزه دارای مجوز فعالیت و حتی ای نماد نیست و تمامی اعتبار این صرافی به وفاداری کاربران و گفت و گو های دهان به دهان است. پس اگر در شبکه های اجتماعی کامنت های منفی زیادی درباره این صرافی دیدید، با احتیاط بیشتری وارد این صرافی شوید.

 

ارائه مستندات و شواهد علیه شایعات

در شبکه های اجتماعی مستندات زیادی علیه والکس وجود ندارد، اما در پی خبر هک شدن این صرافی در سال ۱۴۰۰، عکس های زیادی از احراز هویت کاربران منتشر شد که هکر ها ادعا می کردند عکس ها متعلق به کاربران صرافی والکس است.

صرافی والکس نیز در همان زمان بیانیه ای منتشر کرد و کذب بودن خبر هک شدن وب سایت را به گوش تمامی کاربران این مجموعه رساند. بعد از بررسی های انجام شده توسط تیم های مختلف و دریافت اطلاعات از صرافی والکس و تطبیق آن ها با داده های منتشر شده توسط هکر ها؛ مشخص شد که ادعای صرافی والکس حقیقت دارد و این صرافی به هیچ عنوان هک نشده است.

 

نظر کارشناسان ارز دیجیتال درباره صرافی والکس

صرافی والکس با اضافه کردن ربات معامله گر به صرافی خود میزان علاقه معامله گران به حضور در این صرافی را چندین برابر کرده است. کارشناسان ارز دیجیتال با بررسی صرافی والکس به این نتیجه رسیده اند که مدیران وب سایت والکس سعی دارند تا با اضافه کردن امکانات جدید و به روز مانند صرافی های خارجی در کنار حفظ امنیت داده های کاربران فضایی جذاب را برای معامله گران ایرانی بسازند.

 

نکات امنیتی برای استفاده از صرافی والکس

نکات امنیتی برای استفاده از صرافی والکس به ۵ گروه مختلف تقسیم می شود. بیشتر کاربران والکس از ۵ روش زیر استفاده می کنند تا امنیت حساب های کاربری خود را افزایش دهند و در دام کلاهبرداران نیفتاند. در ادامه با این پنج روش آشنا خواهیم شد.

صرافی والکس

 

احراز هویت کامل حساب کاربری

برای ثبت نام در صرافی والکس ابتدا تنها نیاز به یک شماره تلفن دارید و سپس حساب کاربری شما ساخته می شود. در مرحله بعد باید احراز هویت پایه را انجام دهید و مشخصات فردی به همراه شماره کارت خود را به صرافی بدهید.

در ادامه مراحل احراز هویت باید آدرس ایمیل، شماره تلفن ثابت، مدارک هویتی و سلفی احراز هویت را نیز بارگذاری کنید. تکمیل تمامی این مراحل به صرافی کمک می کند تا شما را به عنوان یک کاربر واقعی بشناسد و نسبت به حالت عادی از حساب شما محافظت کند.

 

فعال کردن تأیید دو مرحله‌ای

تایید دو مرحله ای گوگل قابلیت جدیدی است که در سال های اخیر بیشتر صرافی ها بر روی حساب های کاربری خود گذاشته اند. در کنار تایید دو مرحله ای گوگل، ورود با کد یک بار مصرف نیز وجود دارد که پس از وارد کردن رمز عبور باید کد پیامک شده به گوشی همراه خود را نیز وارد کنید. این کار باعث می شود تا در صورت هک شدن و دسترسی به رمز عبور شما، سد دیگری در برابر هکر ها وجود داشته باشد که نیاز به دسترسی فیزیکی به تلفن همراه شما داشته باشند.

 

استفاده از رمز عبور قوی و منحصر به فرد

معمولاً کاربران برای این که رمز عبور خود را فراموش نکنند، از رمزهای ساده استفاده می کنند یا برای تمامی اکانت های خود در شبکه های اجتماعی و بازار های مالی رمز یکسانی را انتخاب می کنند. استفاده از رمز عبور ترکیبی از حروف کوچک و بزرگ به همراه اعداد می تواند روند هک شدن رمز عبور شما را کند کند. همچنین تلاش کنید تا برای تمامی اکانت های خود رمز عبور یکسانی نگذارید. اخیراً شرکت گوگل قابلیتی به مروگرهای خود اضافه کرده است که در هنگام ثبت نام در هر سایتی رمز عبور قوی و منحصر به فردی پیشنهاد می دهد و سپس در حافظه خود ذخیره نگه می دارد. در این شرایط تنها شما نیاز دارید که رمز عبور جیمیل خود را حفظ کنید و نیازی به خاطر سپردن تمامی اکانت های خود ندارید.

 

عدم به اشتراک گذاشتن اطلاعات حساب کاربری با دیگران

بزرگ ترین خطری که کاربران صرافی والکس را با مشکل مواجه می کند، همین مسئله اشتراک گذاری اطلاعات حساب کاربری با دیگران است. در صورتی که آشنایان و نزدیکان شما می خواهند با استفاده از حساب کاربری تان معامله انجام دهند یا در فضای مجازی از شما درخواست می شود که به ازای دریافت مبلغی با حساب کاربری تان تتر بخرید و به حساب های دیگر منتقل کنید؛ هیجگاه این درخواست ها را قبول نکنید. این نوع درخواست ها به نوعی پول شویی محسوب می شود و شما را نیز در جرم آن ها شریک می کند.

 

مراقبت از آدرس‌های جعلی و فیشینگ

آدرس های جعلی و فیشینگ در مورد سایت های مالی بسیار زیاد است. صرافی والکس نیز از این مورد مصون نیست و همواره باید به آدرس صرافی دقت کنید تا وارد سایت مشابه نشده باشید. سایت های فیشینگ کاملاً مشابه سایت اصلی هستند و حتی در برخی مواقع آدرس یکسانی نیز دارند. تنها راه تشخیص می تواند پروتکل HTTPS قبل از آدرس سایت باشد.

 

 جمع بندی

کلاهبرداری والکس به نظر می رسد در حد شایعات فضای مجازی برای خراب کردن کسب و کار جوانان زحمتکشی است که در حال تلاش برای ارتقای سطح مالی مردم ایران هستند. صرافی والکس در سال های فعالیت خود نشان داده است که ضمن احترام به امنیت داده ها و حریم شخصی کاربران، سعی دارد تا به روز ترین امکانات صرافی های خارجی را نیز برای معامله گران بیاورد تا نیازی به خروج ارز از کشور برای معامله در بازار ارز دیجیتال نداشته باشند.

سوالات متداول

🟢 آیا صرافی والکس قابل اعتماد است؟

صرافی والکس را جمعی از دانشجویان دانشگاه شریف با هدف ارتقای امنیت معاملات ایرانیان در ارز دیجیتال ساخته اند و در طول سال های فعالیت خود شکایات زیادی علیه این صرافی ثبت نشده است.

🟢 شایعاتی مبنی بر کلاهبرداری والکس چه بوده است؟

در سال ۱۴۰۰ تعدادی هکر عکس هایی را با عنوان عکس های احراز هویت کاربران والکس منتشر کردند که صرافی والکس قویاً تکذیب کرد و بعداً معلوم شد عکس ها واقعی نبوده اند.

🟢 برای افزایش امنیت حساب والکس چه کنیم؟

رمز دو مرحله ای خود را فعال کنید، اطلاعات حساب خود را در اختیار دیگران قرار ندهید و مراقب سایت های فیشینگ باشید.


درج نظر

وب سایت "وی آی پی تریدینگ سنتر" تمام فعالیت های خود را براساس قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران پایه ریزی نموده و کاملا به این امر متعهد می باشد.