برترین معامله گران بازار های مالی از اندیکاتور های مختلفی بر روی نمودار ارز ها استفاده می کنند چرا که با استفاده از این ابزار ها می توان سیگنال های معاملاتی را تایید کرد. همچنین با استفاده از اندیکاتور ها می توان روند های نزولی و صعودی را در سریع ترین زمان ممکن شناسایی کرد. در نهایت استفاده صحیح از اندیکاتور ها منجر به کسب سود بیشتر از معاملات فیوچرز می شود اما کدام اندیکاتور ها؟! با ما همراه باشید تا در کنار هم با «برترین اندیکاتور برای فیوچرز» آشنا شویم.
اهمیت استفاده از اندیکاتورها در معاملات فیوچرز
اندیکاتور ها از مهم ترین ابزار های تحلیل تکنیکال هستند و کاربرد های متعددی دارند. از مهم ترین دلایل اهمیت استفاده از اندیکاتور ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- برای افرادی که وقت کافی برای تحلیل ارز ها ندارند، استفاده از اندیکاتور ها گزینه بسیار مناسبی است؛
- با استفاده از اندیکاتور می توان در کم ترین زمان ممکن اطلاعات ارزشمندی از نمودار ارز ها به دست آورد؛
- سیگنال های خرید و فروش، معکوس و چرخش روند، نقاط حمایت و مقاومت، پیوت ها و… را می توان با استفاده از اندیکاتور ها شناسایی کرد؛
- میزان خطا و اشتباه در سیگنال ها با استفاده از اندیکاتور ها کمتر می شود؛
- با استفاده از اندیکاتور ها می توان واگرایی را در نمودار ارز ها پیدا کرد.
6 اندیکاتور برتر برای معاملات فیوچرز
هر تریدر با اندیکاتور های خاصی معامله می کند؛ اما به طور کلی چند اندیکاتور کاربرد بیشتری نسبت به دیگر ابزار ها دارند. اندیکاتور های مناسب معاملات فیوچرز:
- شاخص قدرت نسبی (RSI)؛
- میانگین متحرک (Moving Average)؛
- اندیکاتور MACD؛
- شاخص کانال Keltner؛
- اندیکاتور Ichimoku Cloud؛
- اندیکاتور بولینگر باند.
شاخص قدرت نسبی (RSI)
اندیکاتور RSI اعدادی بین بازه 0 تا 100 را نمایش می دهد که این اعداد شرایط خرید و فروش حاکم بر بازار هستند. هنگامی که این اندیکاتور عدد بالای 50 را نشان دهد، سیگنال خرید صادر می شود. همچنین، هنگامی که اعداد کمتر از 50 بر روی نمودار نمایان شوند، سیگنال فروش صادر می شود. اعداد بالاتر از 70 هشداری برای تغییر روند هستند همچنین، نمایش اعداد زیر 30 نیز نمایانگر افزایش قیمت در ارز ها است.
میانگین متحرک (Moving Average)
اندیکاتور های میانگین متحرک با نام ma نیز شناخته می شوند و امروزه به یکی از محبوب ترین ابزار ها برای تحلیل ارزها تبدیل شده اند. مووینگ اوریج به هدف تشخیص و شناسایی آسان تر روند ارز ها به بازار عرضه شد. با استفاده از این اندیکاتور ها، معامله گران می توانند کندل های اسپایک و کوچکتر از اسپایک را شناسایی کنند. گفتنی است که هر چقدر میانگین متحرک کوچکتر باشد، برای معاملات کوتاه مدت اسکالپینگ بهتر است چرا که میانگین کندل ها را در بازه زمانی کمتری محاسبه کرده و به نمایش می گذارد.
معامله گران با استفاده از این اندیکاتور دو میانگین متحرک را بر روی نمودار قرار می دهند و هنگامی که دو خط از یکدیگر عبور کنند، سیگنال خرید و فروش صادر می شود.
به طور کلی سه نوع میانگین متحرک وجود دارد که عبارتند از:
میانگین متحرک ساده (SMA): این نوع مووینگ اوریج میانگینی از قیمت های روز گذشته را نشان می دهد و به طور مداوم در حال تغییر است چرا که به طور مداوم بروزرسانی شده و اعداد جدیدی را به نمایش می گذارد.
میانگین متحرک نمایی (EMA): تمرکز این این اندیکاتور بر داده های جدید تر قرار دارد. EMA میانگین قیمت های اخیر را نشان می دهد که برای معاملات نوسان گیر کاربرد دارد.
میانگین متحرک مثلثی(TMA): در این مدل از مووینگ اوریج، نقاط قیمتی در دوره ای از پیش تعیین شده محاسبه می شوند. در حقیقت این مووینگ اوریج میانگینی از داده های SMA را به نمایش می گذارد. معامله گران برای معاملات بلند مدت از این اندیکاتور استفاده می کنند.
اندیکاتور MACD
اندیکاتور مکدی (Moving Average Convergence Divergence) یکی از بهترین ابزار ها برای تحلیل تکنیکال است. معامله گران با کمک این ابزار پیشرفته می توانند در زمان مناسب، سیگنال های ورود و خروج معاملات را پیدا کنند.
به طور کلی این اندیکاتور شامل دو خط مکدی و سیگنال است. هنگامی که خط مکدی از سمت بالا خطوط سیگنال را قطع می کند، سیگنال ریزش صادر می شود. همچنین، هنگامی که خطوط سیگنال از پایین خط مکدی را قطع می کنند، احتمال رشد قیمت نمایان می شود.
شاخص کانال Keltner
معامله گران از اندیکاتور کلتنر (Keltner channel) برای پیش بینی روند در بازار فارکس استفاده می کنند. این شاخص را می توان برای تحلیل روند بازار، تغییرات مومنتوم، شناسایی سطوح حمایت و مقاومت و تصمیم گیری در معاملات استفاده کرد. این اندیکاتور دارای 3 خط اصلی است که عبارتند از:
- خط میانی: این خطوط معمولا EMA 15 تا 40 روزه را نشان می دهد و به عنوان مرجع از آن استفاده می کنند.
- خط بالایی: این خط به دلیل وجود ATR بالا، اکثرا از خط میانی بالاتر قرار می گیرد.
- خط پایینی:نوار پایینی دو برابر ATR، پایین تر از خط میانی است.
هنگامی که خطوط بالا و پایین به سمت بالا حرکت کنند، سیگنال صعودی صادر می شود. همچنین، هنگامی که این خطوط به سمت پایین حرکت کنند، روند نزولی آغاز می شود. هنگامی که این خطوط به صورت افقی در نمودار ارز ها قرار می گیرند، قیمت بین محدوده خاصی در نوسان است، در این هنگام می توان گفت که بازار رنج و خنثی است.
اندیکاتور Ichimoku Cloud
ایچیموکو یکی از اندیکاتور هایی است که معامله گران حرفه ای از آن استفاده کرده و یادگیری آن را به معامله گران مبتدی توصیه می کنند. این ابزار کاربردی ناحیه های حمایت و مقاومت، حرکت و جهت روند ها را نشان می دهد. ایچیموکو تمام ارقام و محاسبات خطوط را به صورت ابری در نمودار به نمایش می گذارد. هرگاه نمودار ارز ها پایین ابر ایچیموکو قرار بگیرد، می توان بر مبنای آن سیگنال خرید را دریافت کرد. همچنین، هر گاه خط تنکانسن، کیجونسن را رو به بالا قطع کند، می توان گفت که روند صعودی می شود و هر زمان نمودار روبه پایین قطع شود، نشان دهنده تغییر روند به سمت نزولی است. به طور کلی ایچیموکو دارای چندین خطوط است که عبارتند از:
- خط تنکانسن (Tenkan-sen): این خط قرمز رنگ میانگین متحرک بالاترین و پایین ترین دوره 9 روزه را نشان می دهد.
- خط کیجونسن (Kijun-sen): خط آبی رنگی است که میانگین بالا ترین و پایین ترین دوره 26 روزه را نشان می دهد.
- خط سنکو اسپن آ (Senkou Span A): پستی و بلندی های تنکانسن و کیجونسن را با خط نارنجی رنگ به نمایش می گذارد.
- خط سنکو اسپن بی (Senkou Span B): خط سنکو میانگین بالا ترین و پایین ترین دوره زمانی 52 روزه را نمایان می کند. هنگامی که نمودار ارز ها بالای این خط قرار می گیرد، می توان نقطه ای برای حمایت ارز ها در نظر گرفت. اگر قیمت ارز زیر خط اسپن بی قرار گیرد، می توان انتظار کاهش قیمت را داشت.
- چیکو اسپن (Chikou Span): چیکو اسپن خط سبز رنگی است که اگر نمودار از پایین خط به سمت بالا حرکت کند، می توان آن را به منزله سیگنال خرید دانست. همچنین، اگر قیمت ارز ها از بالای این خط به سمت پایین چیکو اسپن برود، سیگنال فروش صادر می شود.
اندیکاتور بولینگر باند
بولینگر باند از چند خط میانگین متحرک تشکیل شده و نوسانات قیمت را به صورت 3 خط به نمایش می گذارد. معامله گران با استفاده از این خطوط می توانند نقاط حمایت و مقاومت، فشردگی کندل ها، نواحی مختلف نمودار، پیوت ها و روند های موجود در نمودار را شناسایی کنند. اگر قیمت به خطوط بالایی نزدیک شود، نشان دهنده اشباع خرید است. همچنین، اگر قیمت به خطوط پایینی نزدیک شود، حاکی از اشباع فروش است.
جمع بندی
در این مقاله با 6 اندیکاتور برتر و مشهور برای معاملات فیوچرز در جهان آشنا شدیم. این اندیکاتور های معروف عبارتند از: بولینگر باند، مکدی، شاخص قدرت نسبی، میانگین متحرک، کلتنر و ایچیموکو. البته به یاد داشته باشید با استفاده از این اندیکاتور ها به تنهایی نمی توانید سیگنال های خرید و فروش را دریافت کرده و بر روی ارز ها ترید کنید. چرا که این ابزار ها به تنهایی اعتبار چندانی ندارند. شما همراهان گرامی از چه اندیکاتور هایی برای ترید در بازار فیوچرز استفاده می کنید؟! از اینکه تا پایان مقاله «بهترین اندیکاتور فیوچرز» همراه ما بودید سپاسگزاریم.
سوالات متداول
🟢 منظور از استفاده اندیکاتور برای فیوچرز چیست؟!
بازار فیوچرز به عنوان بازار اهرم دار شناخته می شود که می توان از نوسانات قیمت ارز ها به سود رسید. برای کشف سیگنال های این بازار می توان از اندیکاتور های گوناگون استفاده کرد، همچنین اندیکاتور ها در تایید سیگنال نیز کاربرد دارند.
🟢 انواع اندیکاتور برای فیوچرز چه مواردی هستند؟
اندیکاتورهای معروف فیوچرز را می توان به چند دسته روندی (Trend Indicators)، حرکتی مومنتومی (Momentum Indicators)، نوسانی (Volatility Indicators) و حجمی (Volume Indicators) تقسیم بندی کرد.
🟢 بهترین اندیکاتور فیوچرز چیست؟
بهترین اندیکاتور های فیوچرز عبارتند از:
- شاخص قدرت نسبی (RSI)؛
- میانگین متحرک (Moving Average)؛
- اندیکاتور MACD؛
- شاخص کانال Keltner؛
- اندیکاتور Ichimoku Cloud؛
- اندیکاتور بولینگر باند.