معامله گران حرفه ای باید مهارت بالایی در تحلیل تکنیکال داشته باشند و بتوانند بازارها را به خوبی تحلیل کنند. تریدینگ ویو یکی از بهترین پلتفرم ها برای تحلیل بازارهای گوناگون به شمار می رود و اندیکاتورهای متعددی بر روی آن در دسترس هستند. اما از کدام اندیکاتور برای تحلیل دارایی مورد نظر و سیگنال گیری کمک بگیریم؟ در این مقاله به معرفی و بررسی بهترین اندیکاتور TradingView می پردازیم. با ما همراه باشید.
اهمیت تحلیل تکنیکال و سیگنال دهی در تریدینگ
یکی از اصول اساسی معامله دارایی در بازارهای مالی، تحلیل تکنیکال و دریافت سیگنال از این طریق است. در حقیقت بر اساس این سیگنال ها می توان نقاط ورود و خروج به معاملات و پوزیشن ها را تشخیص داد. به همین دلیل، تحلیل در ترید نقش بسیار پررنگی ایفا می کند.
به عبارت دیگر، تحلیل تکنیکال برای شناسایی فرصت های معاملاتی در روندهای قیمتی و بررسی الگو های قیمتی کاربرد دارد. تحلیل گران تکنیکال باور دارند که تاریخچه فعالیت های معاملاتی و تغییرات قیمتی یک دارایی می تواند نشانه ارزشمندی برای تحرکات قیمتی آن در آینده باشند.
با ترکیب سیگنال ها و تحلیل تکنیکال می توان به پیش بینی با حداکثر دقت ممکن از قیمت ارزها و سهام دست یافت و از بروز ضرر چشم گیر و محسوس در سرمایه گذاری جلوگیری کرد.
7 اندیکاتور برتر تریدینگ ویو برای سیگنال دهی
برای دستیابی به تحلیل موثر و مطلوب، استفاده از اندیکاتور های مناسب و مفید می تواند تغییر بزرگی رقم بزند و اوضاع معامله را به طور کامل تغییر دهد. از این رو توصیه می شود که در انتخاب اندیکاتور، دقت و بررسی کافی را داشته باشید تا بازدهی خود را افزایش دهید.
1. اندیکاتور میانگین متحرک (Moving Average)
در معرفی بهترین اندیکاتور تریدینگ ویو نوبت به اولین مورد رسید. میانگین متحرک توسط سرمایه گذاران و تحلیل گران بازار برای تعیین جهت یک روند استفاده می شود. این اندیکاتور نقاط داده یک دارایی مالی را طی مقطع زمانی مشخصی جمع کرده و حاصل را بر تعداد نقاط تقسیم می کند تا به یک میانگین برسد. عبارت «میانگین متحرک» به این دلیل شکل گرفته که این اندیکاتور به طور مداوم بر اساس جدیدترین داده های قیمتی، از نو محاسبه می شود.
تحلیلگران از میانگین متحرک جهت آزمایش سطوح مقاومت و حمایت با سنجش حرکات قیمتی یک دارایی، استفاده می کنند. این اندیکاتور شامل دو نوع است: میانگین متحرک ساده (SMA) – میانگین متحرک نمایی (EMA)
2. اندیکاتور شاخص قدرت نسبی (RSI)
شاخص قدرت نسبی (Relative Strength Index) توسعه یافته توسط جی. ولس وایلدر، یک اسیلاتور است که سرعت و تغییرات حرکات قیمتی را اندازه گیری می کند. شاخص RSI میان صفر و صد نوسان دارد. اصولا این اندیکاتور در حالت بالای 70 به عنوان «بیش خرید» و در وضعیت کمتر از 30 به عنوان «بیش فروش» در نظر گرفته می شود. شما می توانید از طریق مطالعه سوئینگ شکست و واگرایی ها در این شاخص به سیگنال دست یابید. علاوه بر آن، معامله گران می توانند روند کلی بازار را توسط RSI تشخیص دهند.
شایان ذکر است که در طول روندهای قدرتمند، احتمال قرار گرفتن این اندیکاتور در وضعیت بیش فروش یا بیش خرید به مدت طولانی تر وجود دارد.
3. اندیکاتور واگرایی مکدی (MACD)
اندیکاتور مکدی (Moving Average Convergence/Divergence) نوعی اسیلاتور است که بیشتر برای معامله خط روند استفاده می شود. اگرچه این اندیکاتور نوعی اسیلاتور به شمار می رود اما معمولا از آن جهت تشخیص شرایط بیش فروش یا بیش خرید استفاده نمی کنند. این شاخص در قالب دو خط نوسانی بر روی چارت نمایان می شود. تقاطع این خطوط سیگنال های معاملاتی به معامله گر می دهد.
رسیدن اندیکاتور واگرایی مکدی به بالای سطح صفر، صعودی (Bullish) در نظر گرفته می شود، در حالی که افت آن در زیر صفر، نزولی (Bearish) است.
4. اندیکاتور بولینگر باند (Bollinger Bands)
پیرامون موضوع بهترین اندیکاتور تریدینگ ویو می توانیم به Bollinger Bands نیز اشاره کنیم. بولینگر باند نوعی اندیکاتور Price Envelope (این نوع اندیکاتورها سطح محدوده قیمتی کف و سقف را تعریف می کنند) است که توسط جان بولینگر توسعه یافته و در سطح انحراف معیار بالاتر و پایین تر از میانگین متحرک ساده قیمت یک دارایی ترسیم می شوند. به دنبال شکل گیری باند ها بر اساس انحراف معیار، آن ها بر اساس سوئینگ نوسانات در قیمت پایه تنظیم می شوند.
بولینگر باند به تعیین بالا یا پایین بودن قیمت به شکل نسبی کمک می کنند. آن ها به صورت دوتایی در قالب باندهای بالایی، پایینی و همراه با یک میانگین متحرک استفاده می شوند.
5. اندیکاتور استوکاستیک (Stochastics)
در سال های پایانی دهه 50 میلادی، جورج لین (George Lane) استوکاستیک را ارائه کرد. Stochastics اندیکاتوری است که رابطه میان قیمت بسته شدن یک دارایی و محدوده قیمتی آن در یک مقطع زمانی مشخص را اندازه گیری می کند. این Indicator همچنان یک ابزار محبوب است چرا که درک آن دشواری زیادی ندارد و در تشخیص زمان خرید یا فروش و سیگنال دهی دقیق است.
5. اندیکاتور شاخص کانال Keltner (Keltner Channel)
این اندیکاتور سیگنال دهی تریدینگ ویو دو باند مبتنی بر نوسان و یک خط میانی در قالب EMA قیمت دارایی دارد که بر دو طرف قیمت یک دارایی قرار گرفته و می توانند در تعیین جهت خط روند کمک کنند. نخستین بار، کلتنر کانال توسط چستر کلتنر (Chester Keltner) در دهه 60 میلادی معرفی شد.
حرکات قیمتی به سمت باند بالایی این شاخص، سیگنال صعودی و حرکت آن به سوی باند پایینی، سیگنال نزولی ارائه می دهد.
7. اندیکاتور ایچیموکو (Ichimoku)
در حقیقت، استراتژی ایچیموکو مجموعه ای از اندیکاتورها محسوب می شود که علاوه بر سطوح حمایت و مقاومت، مومنتوم و جهت خط روند را به معامله گر نشان می دهند. این کار از طریق برداشت چند میانگین و ترسیم آن ها بر روی چارت انجام می شود. همچنین، ایچیموکو از این ارقام جهت تشکیل یک ابر برای پیش بینی حمایت یا مقاومت قیمت در آینده استفاده می کند.
ایچیموکو در پایان دهه 60 میلادی توسط گویچی هوسودا (Goichi Hosoda)، روزنامه نگار ژاپنی ایجاد و منتشر شد. این اندیکاتور در مقایسه با چارت کندل استیک نقطه داده های بیشتری ارائه می دهد.
استفاده از چند اندیکاتور به طور همزمان برای افزایش دقت سیگنالها
استفاده از یک اندیکاتور و تکیه صرف بر آن جهت دریافت سیگنال و ایجاد سفارش های معاملاتی می تواند پرریسک باشد و درصد خطا را به شدت افزایش دهد چرا که این اندیکاتورها به تنهایی نمی توانند همیشه اطلاعات درستی به کاربر ارائه دهند.
به طور دقیق تر، معامله گران با تجربه از اندیکاتورهای متعدد برای سیگنال های معاملاتی و ترید بهره می گیرند. در واقع با این کار، آن ها از چند سیگنال دریافتی، مهم ترین و برجسته ترین مورد را پیدا کرده و اعلان های بی ارزش در بازار را نادیده می گیرند. علاوه بر آن، تریدرها با به کار بردن چند اندیکاتور می توانند میزان قدرت روند ها را ارزیابی کنند.
در مجموع، این امر می تواند بازدهی کلی خروجی معاملات را بهبود بدهد و سود بیشتری را برای تریدر ها به دنبال داشته باشد.
جمع بندی
در این مقاله به موضوع بهترین اندیکاتور تریدینگ ویو پرداختیم، با چند مورد از آن ها آشنا شدیم و ساختار و عملکرد اندیکاتور ها را بررسی کردیم. یک تریدر حرفه ای همواره از اندیکاتورهای مطلوب برای دریافت سیگنال معاملاتی و کسب سود از بازار استفاده می کند. همچنین، استفاده از چند Indicator به طور همزمان می تواند سیگنال های اشتباه را کمرنگ کند و درصد خطا را کاهش دهد. در نهایت می توان گفت که انتخاب این ابزار می تواند نقش موثری در موفقیت تریدرها ایفا کند. از اینکه تا پایان مقاله «اندیکاتور سیگنال دهی تریدینگ ویو» همراه ما بودید سپاسگزاریم.
سوالات متداول
🟢 آیا اندیکاتورها در تریدینگ ویو همواره سیگنال درستی می دهند؟
خیر؛ احتمال بروز سیگنال های اشتباه از طرف انواع اندیکاتورها وجود دارد.
🟢 چگونه می توانم دقت سیگنال ها را بالا ببرم؟
با استفاده از چند اندیکاتور به طور همزمان می توان سیگنال های دقیق تری دریافت کرد.
🟢 آیا اندیکاتورها نیاز به دانش پیچیده از مسائل ریاضی و بازارهای مالی دارند؟
برخی از آن ها بله؛ با این حال مواردی با استفاده راحت تر نیز در دسترس هستند.