طلای سیاه، چای تگزاس یا مروارید سیاه. نفت، مایعی که طی دو قرن اخیر بر سر آن دعوا بوده و چه جنگ هایی که برای به سود رسیدن از آن رخ داده است. اما حالا شما می توانید به راحتی از نفت به سود برسید و آن را معامله کنید. برای کسب سود از معاملات نفت، اولین قدم انتخاب پلتفرم معاملاتی مناسب است. به همین دلیل قصد داریم تا امروز شما را با دو مورد از بهترین پلتفرم ها یعنی متاتریدر 4 و 5 آشنا کنیم، با ما در بررسی 0 تا 100 نماد نفت در متاتریدر همراه باشید.
معرفی نماد نفت در متاتریدر
نفت یکی از پرمعامله ترین کالا ها در جهان و بازار فارکس است و قیمت آن تاثیر چشمگیری بر اقتصاد جهانی دارد. همین محبوبیت منجر شده تا انواع نماد های نفت راه خود را به پلتفرم های متاتریدر یعنی MT4 و MT5 باز کنند که در ادامه آن ها را بررسی می کنیم.
انواع نماد نفت در متاتریدر 4 و 5
متاتریدر 4 و 5، دو مورد از محبوب ترین پلتفرم های معاملاتی هستند که از سوی MetaQuotes راه اندازی شده و امروزه بیش از 25 میلیون تریدر از سرتاسر جهان از آن ها استفاده می کنند. علاوه بر جفت ارز ها، می توانید فلزات گرانبها، کالا ها و انرژی ازجمله نفت و گاز را در متاتریدر 4 و 5 معامله کنید.
نماد های نفت در متاتریدر 4:
بنا به بروکر انتخابی، نماد های نفت در متاتریدر 4 تغییر می کنند اما به طور کلی، نماد های زیر از معاملات نفت در متاتریدر 4 ارائه شده اند. نماد های نفت در متاتریدر 4:
- WTI یا USOIL (نفت خام تگزاس ایالات متحده آمریکا)
- BRENT یا BCO (نفت خام برنت بریتانیا)
- CL یا Crude Light (نفت خام سبک آمریکا)
- HO یا Heating Oil (نفت گرم)
- HU یا Gasoline (بنزین)
علاوه بر نماد های نفت، یک نماد مهم دیگر در بخش انرژی متاتریدر 4 یعنی NG یا Natrual Gas وجود دارد که نشان دهنده معاملات گاز طبیعی است.
نماد های نفت در متاتریدر 5:
مهم ترین تفاوت دو پلتفرم متاتریدر 4 و 5، امکان اضافه کردن تعداد نامحدودی از نماد ها به MT5 است. به همین دلیل می توانید هر نمادی از نفت را به این پلتفرم اضافه کنید. به طور کلی نماد های زیر در متاتریدر 5 ارائه می شوند:
- BCO یا Brent (نفت خام برنت بریتانیا)
- Heating Oil یا HO (نفت گرم)
- E-mini Heating Oil یا QH (نفت گرم E-mini)
- Rbob یا RB (بنزین Rbob)
- Crude Oil یا CL (نفت خام)
- E-mini Crude Light یا QM (نفت خام سبک E-mini)
نحوه معامله نفت در متاتریدر 4 و 5
نحوه معامله نماد نفت در متاتریدر 4 و 5 تقریبا یکسان است و تفاوت چندانی ندارد. به همین منظور آموزش معامله در پلتفرم محبوب تر یعنی متاتریدر 4 را آموزش می دهیم.
باز کردن حساب معاملاتی
پس از دانلود و نصب متاتریدر، اولین قدم ساخت حساب معاملاتی است. در متاتریدر دو مدل حساب وجود دارد که عبارتند از:
- حساب معاملات واقعی؛
- حساب معاملات دمو.
پس از باز کردن متاتریدر روی دکمه File از نوار ابزار بالا کلیک کرده و پس از آن گزینه Open an Account را انتخاب کنید. در پنجره جدید ابتدا بروکر موردنظر را انتخاب کرده و روی دکمه Next کلیک کنید. در صفحه جدید از بین حساب دمو و واقعی یکی را انتخاب کرده و اطلاعات شخصی ازجمله نام، ایمیل و شماره تلفن را بنویسید.
در آخرین مرحله با ضوابط و قوانین متاتریدر موافقت کنید تا اکانت ساخته شود. حالا متاتریدر اطلاعات حساب ازجمله رمز عبور را به شما نشان می دهد، حتما آن را در یک مکان امن یادداشت و نگهداری کنید.
انتخاب نماد نفت
انتخاب نماد نفت در متاتریدر از آب خوردن هم راحت تر است. در اولین قدم پنجره Market Watch را از منوی View انتخاب کنید. در پنجره جدید انواع نماد های قابل معامله متاتریدر به شما نشان داده می شوند، به آن ها کاری نداریم و به سراغ دسته Energy می رویم.
حالا نماد های انرژی بازار فارکس ازجمله نفت WTI، نفت Brent و … به شما نشان داده می شوند. از این لیست نماد نفت موردنظر خود را پیدا کرده و روی آن کلیک کنید تا به لیست نماد های شما اضافه شود.
ثبت سفارش
حالا که نماد به لیست اضافه شده، روی آن کلیک کنید تا فرآیند ثبت سفارش آغاز شود. ابتدا نوع سفارش را مشخص کنید. سپس در کادر بعدی حجم معامله را وارد کنید و به سراغ ابزار های استاپ لاس و تیک پرافیت بروید. استفاده از این ابزار ها اختیاری است اما توصیه می کنیم از آن ها استفاده کنید تا ریسک معاملات شما کاهش یابد.
پس از تعیین حد ضرر یا تیک پرافیت، روی دکمه Buy یا Sell کلیک کنید. پس از تنظیم همه موارد، در پنجره جدید پیش نمایش معامله به شما نشان داده می شود، اطلاعات را بررسی کرده و درصورت تایید صحت آن ها روی OK کلیک کنید.
مدیریت معاملات
آخرین قسمت از معامله نماد نفت در متاتریدر، مدیریت معامله است. متاتریدر امکانات مناسبی برای مدیریت معامله در نظر گرفته است. ابزار های مدیریت معامله در متاتریدر:
ابزار مدیریت معامله در متاتریدر | توضیحات |
دسترسی به جزئیات معامله | در پنجره Trade به جزئیات معامله ازجمله نماد، حجم، قیمت لحظه ای، سود یا ضرر دسترسی پیدا می کنید.
|
اضافه کردن استاپ لاس و تیک پرافیت | گاهی اوقات می توانید دستور های حد ضرر و تیک پرافیت را پس از باز کردن معامله به پوزیشن اضافه کنید. |
تغییر در حجم معامله | درصورت نیاز می توانید حجم معامله را تغییر دهید.
|
بستن پوزیشن | در پنجره Trade با کلیک روی گزینه Close Order می توانید معامله را در هر وضعیتی ببندید. متاتریدر پیش از بسته شدن معامله، وضعیت سود یا ضرر پوزیشن را به شما نشان می دهد. |
پیگیری تاریخچه معاملات | با استفاده از پنجره Account History به تاریخچه کلیه معاملات حساب دسترسی پیدا می کنید. در این پنجره سود یا ضرر هر معامله به طور دقیق به شما نشان داده می شود. |
نکات مهم معامله نفت در متاتریدر 4 و 5
بازار نفت 24 ساعته فعال است اما آیا هر ساعتی از شبانه روز برای معامله نفت مناسب است؟! قطعا خیر. ساعت معامله تنها یکی نکات مهم معاملات نفت در متاتریدر است و در ادامه برخی از مهم ترین نکاتی که باید بدانید را معرفی می کنیم.
ریسک معامله نفت
به دنبال حجم معاملات زیاد و تاثیر عوامل گوناگون، بازار نفت دائما در نوسان است و ریسک چشمگیری دارد. عواملی همچون عرضه و تقاضا، قیمت دلار آمریکا، بلایای طبیعی، تصمیمات سازمان اوپک (سازمان کشور های صادر کننده نفت) و شاخص های اقتصادی بر قیمت نفت تاثیر گذار هستند.
علاوه بر این موارد، نفت یکی از کالا هایی است که تغییرات سیاسی، تنش های جهانی، سشن های معاملاتی و تحریم ها به طور مستقیم روی قیمت آن تاثیر می گذارند. پیش از ورود به بازار نفت، حتما موارد تاثیرگذار بر قیمت نفت را در نظر بگیرید، با آن ها آشنا باشید و شاخص ها را دنبال کنید.
تحلیل تکنیکال و بنیادی نفت
نه تنها نفت بلکه تجزیه و تحلیل کلیه نماد های معاملاتی بازار های مالی بر دو تحلیل یعنی تکنیکال و فاندامنتال (بنیادی) استوار هستند. هرکدام از این تحلیل ها کاربرد خاص خود را دارند و استفاده از آن ها چشم انداز مناسبی برای شما در معاملات نفت فراهم می کند.
تحلیل تکنیکال
تاریخ دائما در حال تکرار است؛ چقدر به این جمله باور دارید؟! تحلیل تکنیکال بر مبنای همین اصل یعنی تمایل نماد ها به تکرار تاریخچه قیمت خود بنا شده است. به همین ترتیب می توان با استفاده از الگو ها، اندیکاتور، ابزار ها و … روند قیمت را پیش بینی کرد. می توانید نمودار هرکدام از نماد های نفت را در تایم فریم های گوناگون و با استفاده از اندیکاتور هایی همچون RSI، MACD و … تحلیل کنید.
تحلیل فاندامنتال
تحلیل فاندامنتال یا بنیادی، مکمل تحلیل تکنیکال است و بر تاثیرگذاری عوامل اقتصادی، سیاسی و جهانی تمرکز دارد. مهم ترین مولفه های تحلیل فاندامنتال معاملات نفت عبارتند از:
- اخبار اقتصادی: اخباری همچون رشد اقتصادی، نرخ بیکاری، شاخص تولید ناخالص.
- تغییرات در عرضه و تقضا: بررسی تغییرات در صادرات نفت از سوی کشور های تولید کننده و تقاضا از سوی کشور های مصرف کننده.
- رویداد های جهانی و سیاسی: اتفاقاتی همچون تحریم ها، کاهش تولید، جنگ ها و دیگر تغییرات در سیاست های کشور های تولید کننده نفت.
- تحولات در تکنولوژی: اثر تکنولوژی و دستگاه های جدید بر تولید، استخراج نفت، ظهور روش های جدید حمل و نقل و کاهش مصرف انرژی.
سخن پایانی
نفت یکی از چندین نمادی است که پتانسیل سود دهی بالایی دارد و می توانید به راحتی آن را در متاتریدر 4 یا 5 معامله کنید. با این حال این نماد نوسان بالایی دارد و عوامل متعددی بر قیمت آن تاثیرگذار هستند. شما چه تجربه ای از معاملات نماد نفت در متاتریدر دارید؟ آیا معامله نفت را به تریدر های تازه کار هم توصیه می کنید؟! از همراهی شما تا پایان مقاله «نماد نفت در متاتریدر 5» سپاسگزاریم.
سوالات متداول
🟣 نماد نفت برنت چیست؟!
نفت برنت نفت خام بریتانیا است که با نماد BCO معامله می شود.
🟣 نماد های نفت در متاتریدر 4 چه مواردی هستند؟
WTI، BCO، CL، HO و HU از مهم ترین نماد های معاملاتی نفت در پلتفرم متاتریدر 4 هستند.
🟣 معاملات نفت در متاتریدر در چه زمانی انجام می شود؟
معاملات نفت تقریبا به طور 24 ساعته و از روز دوشنبه تا جمعه در متاتریدر های 4 و 5 انجام می شوند.
نوسانات نفت چطوره و ریسکش چقدره به نظرتون
بازار نفت، یکی از پرحجم ترین و پرنوسان ترین بازارهای مالی در جهان است. این بازار، تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار دارد