نماد نفت در فارکس | معرفی استراتژی های معامله و اندیکاتور

نماد نفت در فارکس جایگاه بسیار ویژه ای دارد؛ چرا که طلای سیاه یکی از پر تقاضا ترین کالا های این بازار پویا است. درک وضعیت قیمت نفت و شناخت تاثیرات آن بر اقتصاد جهانی می تواند بینشی ارزشمند به شما بدهد و چشمانتان را به روی فرصت های معاملاتی زیادی باز کند. در این مطلب به بررسی نماد نفت در فارکس می پردازیم و از روش های تحلیل نمودار نفت در فارکس می گوییم.

معرفی نماد نفت در بازار فارکس و روش های معاملاتی آن
تغییرات قیمتی نماد نفت تاثیر بزرگی بر اقتصاد جهانی می گذارد.

 

نماد نفت در فارکس چیست؟

نماد نفت در بازار فارکس به شکل های مختلفی نمایش داده می شود و هر کدام از آن ها بیانگر نفت یک منطقه خاص هستند. نماد نفت بیانگر قیمت آن در بازار است؛ پس در این بازار هر نماد قیمت خاص خود را دارد!

 

چرا بررسی چارت نفت در فارکس مهم است؟

نفت به عنوان منبع شماره یک انرژی جهان محسوب می شود و نقش بسیار مهمی در حیات صنعتی و اقتصادی جهان بازی می کند. طلای سیاه و مشتقات آن چرخ کارخانه ها را می گرداند و باعث پیشرفت زندگی های ما می شوند. این نیاز بالا به نفت در سراسر جهان باعث می شود تا معاملات آن رونق بی مانندی داشته باشند و تریدر های زیادی از سراسر جهان واردش شوند.

اما ماجرا به همین جا ختم نمی شود؛ این نیاز بی اندازه دنیا به نفت باعث می شود تا با کوچک ترین تغییر در قیمت آن، سیستم اقتصاد جهانی تحت تاثیر قرار بگیرد. بنابراین تغییرات قیمت نفت می تواند روی قیمت سایر نماد های معاملاتی در فارکس تاثیر بگذارد. حال که متوجه اهمیت بررسی چارت نفت در فارکس شدید، وقت آشنایی با انواع نماد نفت می رسد.

 

معرفی انواع نفت در فارکس

گفتیم که نفت در فارکس با نماد های گوناگونی نمایش داده می شود. رابطه نفت و طلا در فارکس بسیار مهم است اما در میان همه نماد ها، چند مورد اهمیت بیشتری دارند و تغییرات قیمتی آن ها، روی وضعیت بازار اثر بیشتری می گذارد که نماد نفت یکی از آنهاست.

معرفی مهم ترین نماد های نفت در بازار فارکس
نفت برنت، اوپک و وست تگزاس سه مورد از مهم ترین نماد های نفت در جهان هستند.

 

نماد نفت برنت در فارکس

«نفت برنت» – “Brent Crude Oil” نفت دریای شمال است و با نماد (BRENT) و (BRE) در فارکس نشان داده می شود. نفت برنت از دریای شمال [آب های نروژ و روسیه] استخراج می شود و بیش از 65% نفت معامله شده در فارکس را تشکیل می دهد! قیمت این نماد یکی از مهم ترین معیار های تعیین کننده قیمت کلی طلای سیاه در بازار است.

 

نماد نفت خام در فارکس

معمولا زمانی که صحبت از نفت خام در فارکس می شود، منظور نفت خام آمریکا است. نفت (WTI) که اختصاری بر کلمه (West Texas Intermediate) است، بیش از 30% نفت معامله شده در بازار را تشکیل می دهد. این نفت با نماد های (USOIL) و (USWTI) هم نشان داده می شود. نفت وسترن تگزاس محصول میدان های نفتی ایالت های لوئیزیانا، داکوتای شمالی و تگزاس است. البته نفت خام آمریکا را با نماد (USCRUDE) هم نشان می دهند.

 

نماد نفت اوپک در فارکس

حتی اگر چیزی درباره نفت «برنت» و «وست تگزاس» نشنیده باشید، احتمالا با نام «اوپک» – “OPEC” آشنا باشید. اوپک یک سازمان جهانی است که تعدادی از کشور های بزرگ صادر کننده نفت عضو آن هستند [از جمله ایران، عربستان، قطر، امارات، ونزوئلا و…]. همکاری این کشور ها با یکدیگر و تصمیمات آن ها درباره میزان تولید و قیمت نفت تاثیر زیادی بر بازار جهانی دارد. این نماد نفت در فارکس با (OIL_OPEC) و (OPEC) نشان داده می شود. در جدول زیر با تعدادی از مهم ترین نماد های نفت فارکس آشنا می شویم.

🔥 نام نفت خام 🔥 نماد در بازار فارکس
نفت برنت BRENT – BRE
نفت وست تگزاس اینترمدیت (نفت خام آمریکا) WTI
نفت اوپک (OPEC) OPEC
نفت روسیه RUSOil
نفت هند INROil
نفت برزیل BZOil
نفت کانادا CADOil
نفت چین CHOil
نفت بسکت BCO

 

نحوه معامله نفت در فارکس

روش انجام ترید نفت در بازار فارکس
معاملات نماد نفت در فارکس بیش از همه به روش CFD انجام می شود.

 

پیش از آنکه درباره روش های ترید نفت بگوییم، باید بدانید که محبوب ترین روش معامله طلای سیاه به صورت (CFD) یا “Contract For Differences” است؛ یعنی شما تنها از تغییرات قیمت نفت سود می برید و این کالا بهتان تحویل داده نمی شود! طبیعی هم هست؛ به این ترتیب دردسر انتقال و دریافت نفت را نخواهید داشت. روش های معامله نماد نفت در فارکس:

  • خرید سهام شرکت های نفتی
  • معاملات CFD
  • معاملات اسپات یا در لحظه
  • معامله با قرارداد های آتی
  • معاملات آپشن.

 

خرید سهام شرکت های نفتی

خرید و فروش سهام شرکت های نفتی که کارشان پالایش نفت و تولید و توزیع فراورده های آن است یک گزینه عالی برای ترید نفت محسوب می شود. بسیاری از شرکت های نفتی در سراسر جهان خصوصی هستند، اما تعدادی از آن ها در بازار بورس و فارکس حضور دارند. سهام این شرکت های نفتی به صورت (EFT)، (CFD) و (Futures) قابل معامله است. از جمله شرکت های نفتی مناسب سرمایه گذاری در فارکس می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • شرکت بی پی – (BP)
  • شرکت چورون – (Chevron)
  • شرکت اکزون موبیل – (ExxonMobil)
  • شرکت نفتی رویال داچ شل – (Royal Dutch Shell).

 

خرید و فروش نفت با معاملات CFD

در این دسته از معاملات نفت فارکس، شما به عنوان تنها بر سر اختلاف قیمت فعلی و آینده نفت با طرف مقابل به توافق می رسید. یعنی در این حالت شما واقعا صاحب نفت نمی شوید و فقط بر اساس پیش بینی تان از آینده قیمت نفت، موقعیت معاملاتی خرید یا فروش را باز می کنید. یعنی قرارداد شما و طرف مقابل فقط بر سر تغییرات قیمت نفت است.

 

خرید/فروش نفت با معاملات اسپات یا در لحظه

طرز کار این روش کاملا از اسمش مشخص است؛ شما سفارشتان را طبق قیمت حال حاضر چارت نفت در فارکس ثبت می کنید. در این روش ترید در زمان حال انجام می شود و پس از خرید آن می توانید نفت را دریافت کنید. این نوع ترید نقطه مقابله قرارداد های آتی محسوب می شود.

 

معامله نفت با قرارداد های آتی

در این دسته از معاملات، شما و خریدار/فروشنده بر سر معامله مقداری نفت در زمان تعیین شده در آینده و با قیمت مشخص به توافق می رسید. در واقع در این مدل از معاملات، امید خریدار به افزایش قیمت و امید فروشنده به کاهش قیمت در موعد مقرر است.

مثلا شما مایل به خرید نماد نفت در فارکس هستید و قیمت آن در حال حاضر 70 دلار است. طبق پیش بیینی تان قیمت نفت تا 4 ماه آینده به 87 دلار می رسد و فروشنده نفت هم پیش بینی مبنی بر کاهش قیمت آن تا 60 دلار را دارد. شما و طرف مقابل تصمیم می گیرید تا طی یک قرارداد آتی، مقداری نفت معامله کنید. پس از 4 ماه که موعد قرارداد می رسد، اگر قیمت نفت افزایشی شده باشد، شما سود کرده اید و کاهشی باشد، فروشنده سود می کند.

 

معاملات آپشن نماد نفت در فارکس

این دسته از معاملات به قرارداد های آتی شباهت دارد. اما در معاملات آپشن شما حق خرید یا فروش طلای سیاه را برای تاریخ معین و با قیمتی خاص به دست می آورید. یعنی در زمان مقرر ، حق انجام معامله در اختیار شماست؛ اما می توانید از این حق استفاده نکنید و وارد آن نشوید!

این نوع معامله دو حالت مجزای (خرید) و (فروش) دارد؛ یعنی اگر فکر می کنید قیمت نفت بالا می رود، حق خرید را می گیرید و بالعکس؛ اگر حس می کنید قیمت نفت کاهش می یابد، حق فروش را می گیرید.

 

انواع استراتژی های معامله نفت در فارکس

استراتژی های مناسب برای ترید نفت در بازار فارکس
تحولات بین المللی بیشترین تاثیر بسیار زیادی بر قیمت نفت می گذارند

 

اگر تا اینجای متن را دنبال کرده اید، احتمالا به بازی با نمودار نفت در فارکس و معاملات آن علاقه داشته باشید. به همین دلیل بهتر است بدون معطلی درباره استراتژی های مناسب برای ترید نماد نفت در فارکس صحبت کنیم.

 

استراتژی روزانه (Day Trading)

یکی از استراتژی های مناسب معاملات نفت که بسیار هم پر طرفدار است، «معاملات روزانه» نام دارد. این گروه از تریدر ها در طول روز معاملاتشان را باز می کنند و می بندند. این تریدر ها از تغییرات کوچک قیمت نفت سود می برند. برای انجام ترید روزانه از ابزار های گوناگون «تحلیل تکنیکال» مانند اندیکاتور ها، چارت ها و… استفاده می شود. از آنجایی که مدت زمان معاملات کوتاه است، معمولا توجه به معیار های «تحلیل فاندامنتال» مانند اخبار لحظه ای اقتصادی، فرصت های معاملاتی مناسبی را به وجود می آورد.

 

استراتژی معامله خبری (News Trading)

اخبار و رویداد های ناگهانی چنان بر قیمت نماد نفت در فارکس اثر می گذارد که استفاده از آن ها تبدیل به یک استراتژی مستقل شده است. تریدر هایی که از این روش استفاده می کنند، دائما در حال پیگیری اخبار و تحلیل و پیش بینی بازار هستند. اخباری مانند پیشرفت های تکنولوژی در زمینه انرژی های جایگزین، پیشرفت کشور های جهان سوم، رونق اقتصادی، توافقات بین المللی، جنگ و… بر قیمت نفت اثر می گذارند.

در استفاده از این استراتژی، زمان اهمیت بسیار بالایی دارد و تریدر ها باید در لحظه و بر اساس اخبار، تصمیم گیری کنند. مثلا اخباری که حاکی از ضعیف شدن دلار آمریکا هستند، باعث افزایش قیمت نفت می شوند. پس اگر از این استراتژی برای ترید نماد نفت در فارکس استفاده می کنید، در زمان انتشار چنین خبری باید طلای سیاه را بخرید.

 

استراتژی معامله ترندی (Trend Trading)

تریدر ها در معاملات ترندی در جهت حرکت نمودار نفت در فارکس پیش می روند. یعنی زمانی که قیمت ها در حال افزایش است، تریدر نفت می خرد و زمانی که قیمت ها کاهشی می شوند، آن را می فروشد. البته استفاده از این استراتژی چندان ساده نیست؛ چون احتمتال معکوس شدن قیمت بسیار بالا است.

تریدر ها برای استفاده از این استراتژی از ابزار های (تحلیل تکنیکال) مانند شاخص ها، تحلیل سطوح حمایت و مقاومت و… استفاده می کنند. اگر این ابزار ها ادامه روند قیمتی چارت نفت در فارکس را تایید کنند، تریدر وارد معامله می شود.

 

استراتژی معامله با اندیکاتورها (Indicator-Based Trading)

بسیاری از تریدر ها از شاخص ها برای تحلیل وضعیت بازار و ورود به معاملات استفاده می کنند. آن ها مهم ترین و پر کاربرد ترین ابزار های تحلیل تکنیکال هستند و بر اساس «داده های قیمتی» و «حجم معاملات» اطلاعات زیادی را در اختیار تریدر می گذارند. استفاده از اندیکاتور ها در معاملات نفت بسیار محبوب است.

 

اندیکاتورهای نماد نفت در فارکس

انتخاب بهترین اندیکاتور ها برای معاملات نماد نفت در فارکس
استفاده از اندیکاتور ها یکی از پر طرفدار ترین روش های معاملات نفت در فارکس است

 

مناسب ترین اندیکاتور ها برای معاملات نفت در بازار فارکس در همه پلتفرم های معاملاتی و همچنین سایت تریدینگ ویو وجود دارند و استفاده از آن ها راحت است. بهترین اندیکاتور های تحلیل چارت نفت در فارکس:

  • اندیکاتور مکدی (MACD)
  • شاخص قدرت نسبی (RSI)
  • باند های بولینگر (Bollinger Bands).

 

اندیکاتور مکدی (MACD)

اندیکاتور (واگرایی و همگرایی میانگین متحرک) یکی از محبوب ترین اندیکاتور ها در دنیای فارکس محسوب می شود. این شاخص از «خط مکدی»، «خط سیگنال» و یک هیستوگرام تشکیل می شود. خط مکدی از کم کردن «میانگین متحرک نمایی» – “EMA” 26 روزه از «متحرک نمایی» 12 روزه به دست می آید. از طرف دیگر خط سیگنال، میانگین متحرک نمایی 9 روزه خط مکدی است. این شاخص معمولا برای شناسایی فرصت های خرید و فروش بالقوه در بازار های مالی و مخصوصا خرید و فروش نماد نفت در فارکس استفاده می شود. وقتی که خط مکدی از خط سیگنال عبور کند، نشان دهنده روند صعودی و زمانی که زیر آن قرار گیرد، نشان دهنده روند نزولی است.

 

اندیکاتور شاخص قدرت نسبی (RSI)

اندیکاتور «شاخص قدرت نسبی» یکی دیگر از شاخص های تحلیل بازار های مالی است و میزان تغییرات اخیر قیمت را اندازه گیری می کند. کار این اندیکاتور تعیین خرید/فروش بیش از حد یک نماد مانند نفت است.

شاخص قدرت نسبی در مقیاس 0 تا 100 اندازه گیری می شود و معمولا آن را به شکل نمودار خطی رسم می کنند. اعداد بیشتر از 70 نشان دهنده خرید بیش از حد و اعداد کمتر از 30 نشان دهنده فروش بیش از حد هستند.

 

اندیکاتور باندهای بولینگر (Bollinger Bands)

باند های بولینگر یکی از محبوب ترین ابزار های تحلیل تکنیکال است که در معاملات نفت هم بسیار استفاده می شود. این شاخص از یک خط میانگین متحرک ساده و دو باند بالا تر و پایین تر از میانگین تشکیل شده است. این باند ها به اندازه گیری نوسانات استاندارد کمک می کنند. یعنی یک نماد معاملاتی در حالت عادی و در یک بازه زمانی مشخص، در دامنه مشخصی نوسان می کند.

باند های بولینگر این دامنه را مشخص می کنند؛ پس زمانی که قیمت نماد نفت در فارکس از این باند ها عبور کند و تغییر جهت دهد، زمان خرید/فروش فرا می رسد. این باند ها ثابت نیستند؛ زمانی که نوسان قیمتی زیاد می شود از هم فاصله می گیرند و زمانی که نوسانات کاهش می یابد، به هم نزدیک می شوند.

 

سخن پایانی

نماد نفت یکی از مهم ترین نماد های معاملاتی در بازار فارکس است که بررسی تغییرات قیمت آن اطلاعات خوبی از روند اقتصاد جهانی می دهد. تریدر ها برای بررسی و تحلیل چارت نفت در فارکس باید عوامل مختلفی را در نظر بگیرند. شما می توانید با استفاده از استراتژی های مختلف و به کار گیری تحلیل فاندامنتال و تکنیکال، مدیریت ریسک و… در معاملات نماد نفت در فارکس به موفقیت برسید.

سوالات متداول

🟢 مهم ترین نماد های نفت در بازار فارکس چه هستند؟

نفت برنت (BRENT)، نفت وست تگزاس (WTI) و نفت اوپک (OPEC) مهم تر از دیگر نماد های نفت هستند.

🟢 بیشترین معاملات نفت در فارکس مربوط به کدام نماد است؟

نفت برنت بیش از 65% معاملات طلای سیاه در بازار فارکس را تشکیل می دهد.

🟢 نفت در فارکس به چه روش هایی معامله می شود؟

معاملات نفت به صورت (اسپات)، (قرارداد های آتی)، (آپشن)، (ETF) و (CFD) انجام می شوند.

🟢 نماد نفت در چه ساعت هایی معامله می شود؟

معاملات نفت از دوشنبه تا جمعه در 24 ساعت شبانه روز انجام می شود.

🟢 بهترین زمان ورود به معاملات نفت در فارکس کی است؟

بهتر است زمانی وارد معاملات نفت شوید که حجم معاملات و نقدینگی بازار در بیشترین مقدار قرار دارد. بهترین موقع زمانی است که دو بازار بزرگ جهانی، مانند نیویورک و لندن همپوشانی دارند.


نظرات (2)
  1. WTI یا Brent تفاوتی دارن؟

    • WTI مخفف West Texas Intermediate است و نفت خام برنت از خلیج فارس استخراج می شود.

درج نظر

وب سایت "وی آی پی تریدینگ سنتر" تمام فعالیت های خود را براساس قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران پایه ریزی نموده و کاملا به این امر متعهد می باشد.